Hybridbuss trafikerar Hammarö

denna bussen fick jag åka med till karlstad halv 6 imorse, snacka om förvånad haha

 

Under veckorna 44 - 47 kommer en hybridbuss att gå i ordinarie linjetrafik på Hammarö. Swebus kommer mäta bränsleförbrukning och utsläpp, mätningar som sedan ska ligga till grund för upphandling av nya bussar. Bussen är en Volvo av typen 7700 Hybrid som drivs av en dieselmotor och en elmotor. Den ska enligt Volvo dra cirka 30 procent mindre bränsle och samtidigt minska utsläppen med 40 – 50 procent. Detta uppnås med hjälp av att elmotorn accelererar bussen till cirka 20 km/tim där sedan dieselmotorn tar över. När föraren bromsar, laddas batterierna och ger ny kraft till elmotorn.

städa är kul?

tja... man mår bra utav det efteråt iallafall. kände ett visst städa-annars-ångest förut så behövde lyfta på rumpan o städa undan i sovrummet, vilken lättnad efteråt.


Michael Jackson



Bästa låten som speglar dagens samhälle

torsdag! snart helg

jajamän yippie snart helg igen! partaj desutom. har gått bra på ikea idag med, redan klart med andra praktik veckan imorn ojoj. efter ikea imorn blir det att åka till krp direkt från ikea. så idag blir det att fixa tvätten som legat o torkat på golvet hihi. packa maskeradkläderna o det till helgen.


intressant mix

det finns idioter till allt!

herregud sa jag efter att ha läst detta på aftonbladet, hur fan klarar vissa att ha detta på sitt samvete? lura sjuka människor på flera tusen spänn!

 

 

full rulle idag

var rätt seg imorse, blev nästan försenad till 05.30 bussen men hann som tur va. sen på ikea när det va 20 min kvar till frukost rasten så gick strömmen IGEN! herregud, vad håller karlstad el på med? det blev en ca timmes rast för det men ganska skönt ^^ städade ju stora ingången o fyfaan vad damm det var där! tog aldrig slut o jag nös några ggr. efter dagen skulle jag möta benjamin på stan men för att jag inte skulle göra några köp så lämnade jag kvar plånboken hemma. men det böev köp när jag kom hem hehe. först hämtade jag ängla vingarna jag ska låna av evy på halloween festen på lördag. sem köpte jag solo tidning o en choklad, sen köpte jag dricka på systembolaget. nu är jag slö o ska fortsätta slappa.

massor fixat

har inte haft intresse att blogga idag igentligen, men det är inte ovanligt. har alltid blivit så efter några månader när jag gjorde det förr också, tröttnar fort. idag var jag så pigg på praktiken att det måste va nått fel på mig haha! har inte blivit trött än och klockan är snart åtta på kvällen, igår höll jag på att dö av trötthet, var säkert efter långa sovmornar i helgen o det taskiga vädret. jag har orkat diska, ståda toan o tvättar just nu, inte dåligt det.

hemska måndag

sicket hemskt sätt o börja dagen på, vara pigg påväg till praktiken men SEN pang! trött som en sengångare, mina ögon blir ju alltid hemskt rinniga av hjäspningarna o inget utom vila hjälper ju då. men men det kunde jag ju inte göra hehe. precis innan jag skulle sluta kom det tydligen två poliser för o hämta nån som försökt sno nått, får fråga imorn vad det va för jag fattade ingenting. grått o duggigt har det vart hela dagen med, men tänkte inte så mycket på det för jag skulle äta o sen dra till solariet. fick sms av benjamin som fråga om jag ville med han o jonas på stan om ca 2 timmar, javisst det vore kul tänkte jag. käkade på subway o sen blev det en 30 min solande. jag är inte som kissie o solar ca 4 dagar i veckan o häller över mig solkräm XD man kan ju tro det så choklad brun hon e jämt, vad hemsk om lär se ut om 20 år ^^. sen kom ju tröttheten över mig igen! åååh vad trögt klockan gick kändes det som när jag hängde på soffan inne på solariet, skulle man orka vänta tills dom kom till stan?? gick tillslut runt i lite affärer o kollade runt, på gallerix hittade jag en almenacka jag ska önska mig i julklapp. sen blev det premiär för mig med att köpa redbull, är så i behov av o bli pigg. den funka ju inte alls, smakar för sött med! när grabbarna äntligen kom så hann vi inte gå långt förrens vi mötte heidi på gågatan hehe, blev en lång pratstund om det mesta, mest om helgen som kommer. det blev att jag köpte lite saker på clas ohlson ändå. bra saker! nu storknar jag strax haha


besök hos ella bella

idag fick jag följa med mamma till rudskogens ridskola där vi har ella på "skolning" som jag säger, mamma skulle rida henne o träna en stund och behöver för säkerhets skull med nån som tittar på ifall ella får ryck o slänger av henne, det duggade hela tiden ush hatar den delen av hösten! annars så gick allt bra. sen idag åkte vi till mormor på sjukhuset, hon hade ramlat i torsdags o slagit sig på bakhuvet o ryggen. sen drog vi hem till mormors hus o vattnade blommorna o sånt. sen fick jag stjuts hem till mig.

 

mysiga gamla minnen

titta vad jag hittade i några dammiga lådor i mitt gamla sovrum ^^ ska ta med mig endel tror jag till lägenheten. dom i lådan fick jag yatta! från moster när hon var till italien för några årsen, och den andra kommer från japan när en lärare från min grundskola skulle hälsa på sin son som bodde där o han visste hur mycket jag älskade manga (2004) jag blev överlycklig på en tiden av att få sånt här då.




inte hänt mycket

fick följa med mamma till stallet där unghästen ella står för hon skulle se om det va ledigt i ridhuset vilket det inte var, så vi fick åka hem igen :P har gosat lite med Nova som smög in till syrrans rum o la sig bland underkläderna i garderoben haha.


                                                                            buskatt där




bus ella

helg äntligen

nu har jag äntligen fått sova länge, äntligen! är så trög idag av trötthet o vädret, grått o vått ute. riktigt trist ute på landet vid denna årstiden faktiskt, bara fint på sommaren o vintern om et finns massa snö förstås.
ikväll blir det blogawards på tv400 19.30

jippie fredag

nu är det äntligen fredag, o första praktik veckan på ikea är över. var borta hos pojkarna på kronoparken igår o sov över hos jonas, orkar inte va själv varje dag efter praktiken. men nu ska jag ta och besöka familjen under helgen har jag planerat. saknar ju min kisse miss NOVA

 

shoppa snart?

 

vill shoppa på gina tricot nu!


Jag heter Linda och bor i karlstad. jag har asperger syndrom och har fått gå i särklass under hela grund o gymnasie perioden, men bara för det är jag inte efterbliven, utan snarare ett glatt o livsnjutande exempel. Jag har pluggat målerilinje på Geijersskolan i ransäter. Jag gillar att syssla med japanskpopkultur såsom musik, besöka konvent då jag oftast är funkionär eller maid i cafe. annars är det skönt o slappa o lyssna på spotify eller hem till nån man känner. Målar också mycket under namnet ladylinda.


bloglovin

ladylinda

ladylinda

www.cocoo.se -


Designen är skapad av Erik Edgren